У Лозовій на третину виконали роботи з будівництва об’їзної дороги

Кілометр 600 метрів нового покриття коштує 58 мільйонів, його планують добудувати  до Дня міста.
Будують об’їзну дорогу, щоб розвантажити шляхи Лозової від багатотонних зерновозів та фур, розповів директор держпідприємства «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

«На даний час роботи з будівництва об’їзної дороги навколо міста Лозова знаходяться на стадії того, що зняли шар ґрунту. На даний час повністю відсипана, закінчується відсипання глини, і наразі підрядник закінчує переброску матеріалу. На наступному тижні ми будемо відсипати вже пісок та щебінь під основу», – Ігор Турченко, директор державного підприємства «Дороги Харківщини».

Зараз роботи з будівництва вже виконали на 35%. Дорогу планують відкрити для руху до Дня міста.

«Як ми і обіцяли, на даний час всі роботи ведуться відповідно графіку. На даний час виконання від загального обсягу складає 35%. Плануємо закінчити роботи до Дня міста Лозова, тобто, 16 вересня плануємо повністю пустити рух великовагового і габаритного транспорту в об’їзд міста Лозова цією новою дорогою», – Ігор Турченко, директор державного підприємства «Дороги Харківщини».

Губернатор Харківщини Юлія Світлична завірила, контролюватиме роботу дорожників.

«Нагадала службі автомобільних доріг, що кожна копійка з державного бюджету повинна буди використана відповідно до належності, за цільовим призначенням. Силовики це почули, я сподіваюся, всі мене зрозуміли», – Юлія Світлична, голова Харківської обласної державної адміністрації.

Щоб нова дорога прослужила довше у Новій Іванівці планують встановити ваговий комплекс.

«В цьому році ми побудуємо  вперше в Україні «з нуля» площадку під ваговий комплекс. Весь великогабаритний транспорт, який буде рухатись хоч з боку Харкова, хоч з боку Дніпра, буде вимушений проїхати повз цю вагову площадку. Тим самим ми будемо зберігати, ну, тобто, не тільки збудуємо і реконструюємо, а ще й будемо контролювати та зберігати дороги як місцевого, так і державного значення», – Ігор Турченко, директор державного підприємства «Дороги Харківщини».

Під дорожні ваги обрали невипадкову ділянку.

«Це перехрестя всіх доріг і водіям, які рухаються, це в першу чергу зерновози, всі водії будуть змушені проїжджати по дорозі місцевого значення, яка вже відновлена в прошлому році , хоть по дорозі державного значення. Тобто, вони не будуть мати змоги об’їзду», – Ігор Турченко, директор державного підприємства «Дороги Харківщини».

Обслуговуватимуть ваги 4 людини та патруль поліції. Вони контролюватимуть, щоб вага зерновозів не перевищувала норму та щоб вантажівки не їхали новою дорогою у спеку.

«Якщо температура повітря піднімається вище 29 градусів, проїзд автомобілям великоваговим в денну пору часу забороняється. З 10:00 ранку до 20:00 вечора. Ті большегрузи, які будуть доїжджати, допустимо, сюди вранці, вони будуть мати змогу залишитись переждати день і потом уже вночі далі їхати», –  Ігор Турченко, директор державного підприємства «Дороги Харківщини».

За планом, вже в жовтні з’явиться ваговий комплекс, його проектна вартість 5 мільйонів гривень.

 

Один коментар

  1. Шарий приближается.