Лозівські школярі прийшли на урок до телевізійної студії +vd

13 грудня для учнів Домаського НВК провели урок художньої культури у телекомпанії «Сігма». Темою заняття було мистецтво кіно. Студія у реальному житті видалась учням іншою, ніж на екрані. Підлітки думали, що програми знімають у павільйонах, а на ділі це виявилися невеликі кімнати.

Режисер Людмила Гаращук розповіла дітям про хитрощі роботи телевізійників. Як студія збільшується у кадрі, як автора програми переносять у будь-яку точку світу та як чаклують над голосами журналістів. Школярам запропонували начитати сюжети. Потім їхні голоси змінювали, робили схожими на мультяшні. Домашан це розсмішило.

Під час розповіді про телевізійний монтаж хлопці та дівчата були зосередженішими. Вони запам’ятовували все, що зможуть використати для роботи над домашнім чи шкільним відео. Режисер вчила учнів, що телесюжет чи невеличкий фільм має бути короткими і водночас насиченим інформацією, щоб його було цікаво дивитися.

«Над кількахвилинним сюжетом працює ціла команда телевізійників», – пояснювала домашанам головний редактор «Сігми» Інна Воробйова. Журналіст знаходить цікавий факт, а оператор шукає красномовний кадр. Знімальна група має розуміти одне одного з напівпогляду, щоб виходив цікавий та якісний сюжет.

На дітей розповіді про роботу телевізійників подіяли по-різному: когось зацікавили, а комусь робота на телебаченні видалась складною.

Анна Скрипник

{youtube}KmUL-wEXpn0{/youtube}