У Лозовій створили муніципальну аптеку +vd

Таке рішення Лозівська міська рада прийняла 28 грудня. Через новий муніципальний заклад будуть реалізовувати ліки усім пільговикам міста.

Лозівські самоврядці називають своє рішення вимушеним кроком. Він зумовлений тим, що гіпертонікам, діабетикам, чорнобильцям та інші пацієнтам пільгових категорій не вдавалося вільно одержати потрібні препарати у приватних аптеках.

Минулого року гіпертоніки мали змогу отримати знижки на ліки. Для цього держава виділила Лозовій 66 тисяч гривень. Однак не всі хворі встигли скористатися дотацією. Керівництву міської лікарні було важко домовитись з приватними аптеками.

Їхні господарі не хотіли мати справу з державними грошима. Підприємців лякали затримки у розрахунках та додаткові перевірки, припускають посадовці. Відтак лозівчани з 66 тисяч державної дотації використали лише 12. Гроші, що залишились, повернулися у державну скарбницю.

Аби така ситуація не повторилася, міські самоврядці вирішили створити  муніципальну аптеку. У ній більше 10 тисяч лозівських пільговиків зможуть отримувати ліки без проблем.

Аптека має запрацювати за кілька місяців. Зараз для неї підбирають штат та готуються отримати ліцензію. Аптека знаходитиметься у 15 будинку на 2 мікрорайоні. Поки її не відкрили, медики знову домовляються з приватниками. Місто чекає на постанову Кабінету Міністрів, яка дозволить вдруге отримати гроші на допомогу гіпертонікам. Цього разу сума може сягнути 300 тисяч гривень.

Анна Скрипник

 

{youtube}zLmlXlr1I1g{/youtube}