Більше 20 справ за рік порушила лозівська міліція проти телефонних шантажистів +vd

Більше 20 кримінальних справ за минулий рік порушили лозівські міліціянти проти телефонних шантажистів. Однак ті й не думають зупинятися. Шахраї працюють з варіаціями, але основна — така: людині по телефону повідомляють, що дзвонять з міліції і що її син заарештований за важкий злочин. Пропонують зам’яти справу — за гроші.

У лозівчан таким чином кожного разу видурювали не менше тисячі гривень, а були випадки й по 5 тисяч, розповіла помічник начальника Лозівського міськвідділу міліції Тетяна Носова. Вона наголошує: кожен подібний дзвінок треба перевіряти. І найперше необхідно зателефонувати начебто затриманому родичу та до міліції. Телефони Лозівського міськвідділу: 102, 2-27-13, 2-29-59, 2-67-00.

Ці справи легше попередити, ніж розкрити, говорять правоохоронці, оскільки зловмисники, видуривши гроші, майже одразу позбуваються і номеру, і телефону, з якого дзвонили. Без них шахрая відстежити практично неможливо.

Телефонувати ж можуть з будь-якого куточку України. Більш того, були навіть випадки, розповідає Тетяна Носова, коли таким шахрайством промишляли злочинці прямо з місць позбавлення волі.

Валерія Гецко

 

{youtube}pL36410gGqw{/youtube}