Лозівчанці-інваліду поза чергою дісталася розбита квартира на вул. Блюхера +vd

Ірина Райн – інвалід 2 неробочої групи. Має двох синів. В одного хлопчика також інвалідність. Разом з дітьми жінка вже понад 7 років живе у тісній кімнатці колишнього гуртожитку на 5 поверсі. З хворою спиною Ірині туди підніматися важко.

Родина Райн дуже зраділа, коли дізналася про свою нову 3-кімнатну квартиру. Вона знаходиться у будинку №2 на вулиці Блюхера – це територія військової частини. А коли поїхали подивитися на житло – засмутилися. Там були трухляві віконні рами, слабенькі двері і розбиті стіни.

Жінка прописалася у цю квартиру 28 лютого. На день пізніше вона б вже  її втратила. Говорить, що не квапилась отримувати ордер, бо непокоїлась, що одразу треба буде перебиратися зі своєї кімнати. Піти нікуди, а в новій квартирі жити не можна. Ірина  говорить, що їй та іншим позачерговикам показували їхні можливі квартири на Блюхера, але в такі не заводили. Там був лінолеум, вікна та двері у прийнятному стані, навіть шпалери на стінах.

Жінка не знає, чи то попередні господарі, чи то ремонтники розбили квартиру. Переконує, що за останні 2 тижні у помешканні вирізали ще й газову колонку та поміняли газову плиту на гіршу. Вхідні двері виламали.

Відновити квартиру за пенсію та незначну допомогу на дітей жінці не під силу, тому вона звернулася за допомогою до мера Сергія Степанова. У себе на прийомі 28 лютого він пообіцяв, що намагатиметься допомогти хоча б з вікнами та дверима. Однак комунальники одразу сказали, що проти цього. Вони бояться, що інші мешканці з Блюхера попросять ремонти у квартирах, а на всіх гроші взяти ніде.

Не рівняти цю родину з іншими і, всупереч всьому, знайти кошти на допомогу попросив міський голова. Ірина Райн на чекає на цю допомогу. Говорить, що гроші потрібні їй та дітям якнайскоріше. За 3-кімнатну квартиру вже почали приходити платежі. Хоча жінка прописалася у лютому, за квитанцією має сплатити ще за грудень та січень.

Анна Скрипник

 

{youtube}FCddhcE2nxE{/youtube}