Депутат облради Олександр Колесніков вчив людей правильно скаржитися +vd

14 березня він провів особистий прийом на Лозівському ковальско-механічному заводі. Люди зверталися до депутата переважно з комунальними бідами — діряві дахи, смердючі підвали та вулиці без освітлення.

Майже усі заводчани поскаржилися на відмови комунальників. Депутат одразу попросив документальних підтверджень. Їх у більшості людей не було. З комунальниками вони мали переважно телефонні розмови, які, окрім них, ніхто не чув. Олександр Колесніков застеріг заводчан більше не допускати таких помилок і порадив отримувати від посадовців виключно письмові відповіді.

Людей, що скаржилися на діряві дахи, депутат спочатку засмутив. Запевнив, що управління житлово-комунального господарства вже склало цьогорічний план на ремонти і внести туди нові будинки буде важко. Однак обранець порадив людям вказувати конкретні причини, чому у них тече дах або каналізація. Це можуть бути зламані «ливньовки», старі антени на даху, забиті труби. На такі ситуації, припускає депутат, комунальники реагуватимуть скоріше.  А в нього з’явиться більше шансів пришвидшити роботу служб.

Одну з людських проблем Олександр Колесніков назвав приголомшливою і запевнив, що намагатиметься її вирішити у першу чергу. В одному з лозівських дитячих садків діти займаються в групі, де тече дах. Там занадто волого та холодно. Депутата неприємно здивувала така ситуація.

За годину прийому Олександр Колесніков вислухав близько 2 десятків людей. Запевнив, що активно працюватиме у вирішенні їхніх проблем. За десятки років у владі він вже навчився шукати дієві шляхи. Депутат обласної ради говорить, що інколи достатньо лише його офіційного звернення.

Анна Скрипник

 

{youtube}DEaHM2hpp8c{/youtube}