13-й баскетбольний Кубок Мельникова виграли єнакієвці і забрали його назавжди +vd

Змагання дорослих баскетболістів проходили у Лозовій з 29 по 31 березня. За звання кращої боролися молодіжна і доросла лозівські команди, а також гості з Павлограду та Єнакієвого. Вже двічі перехідний Кубок забирали єнакієвці. Третя перемога дала б їм право залишити його собі назавжди. Однак лозівські баскетболісти вирішили не допустити цього — за будь-яку ціну.

13-й баскетбольний турнір на призи Володимира Мельникова проходить у залі автодорожнього технікуму. На цих змаганнях діти виходять на майданчик тільки під час неофіційної розминки — грають виключно дорослі баскетболісти. Серед них — професіонали, майстри спорту. Кубок Мельникова для юних вихованців баскетбольного відділення спортшколи “Олімпія” — це так зване оглядове тренування.

“Для дітей, які зараз знаходяться у залі, це додатковий поштовх. Тут є представники, які грали у супер-лізі нашій, українській. Тобто, можуть побачити майстерність — найвищу, — яку можна побачити в іншій ситуації тільки по телевізору. Тому, я думаю, буде і 15, і 17, і 20 турнір на призи Володимира Івановича Мельникова”, – говорить колишній баскетболіст-”олімпієць”, а нині керуючий справами виконкому Лозівської міськради Юрій Кушнір, який прийшов привітати організаторів й учасників турніру.

Офіційне відкриття починають підняттям національного прапору. Це традиційно роблять капітани. Гравців вітають організатори і друзі турніру.

Досвід — це головне, за чим на Кубок Мельникова приїжджають баскетболісти з усього регіону: і свіжі випускники спортшкіл, і навіть майстри.

“Збираються гарні хлопці, сильні команди, з якими можна потягатися, поборотися, і тут цікаві ігри завжди. Ми постійно налаштовуємося на 1 місце, але вже який рік не отримуємо його. Тобто, організація добра, і команди дуже сильні”, – говорять одразу два Ярослави з команди “Павлоград”.

Цьогоріч між собою змагаються ті ж команди, що і минулого разу, але в іншому складі. Майже всі колективи поповнили більш професійними гравцями.

Головна мета усіх учасників — командний перехідний кубок. Цього разу, як і кілька років поспіль, на нього претендували Єнакієве та команда “Лозова-1” (дорослі).

“Родзинка у чому: ми вирішили, якщо Єнакієве утретє виграє кубок, нам доведеться з ним розпрощатися і придбати новий”, – повідомив засновник турніру Володимир Мельников.

Однак лозівські баскетболісти налаштувалися зовсім на інше. Як заявив капітан команди “Лозова-1” (дорослі) Олександр Король, його колектив скучив за Кубком і зробить усе можливе, щоб повернути кубок на батьківщину.

Поєдинок за перше місце і за Кубок Мельникова – між командами “Лозова-1” та “Єнакієве” – став справжнім боєм. Ще ніколи під час цих змагань гра не була настільки гострою, жорсткою, емоційною і динамічною, визнає сам засновник турніру Володимир Мельников. В одному з моментів гравця єнакієвців навіть довелося приводити до тями: він впав під час зіткнення під кільцем.

Але єнакієвці все одно перемогли і, зрештою, назавжди забрали свій Кубок на Донеччину. Тепер у лозівчан є рік: у баскетболістів — щоб підготуватись до реваншу, в організаторів — щоб приготувати нову нагороду.

Валерія Гецко

 

{youtube}_B4VhHh1LsI{/youtube}