У Лозовій пройшли одразу два концерти обласного фестивалю “Слобожанські передзвони” +vd

Співочою видалася субота, 19 жовтня, на Лозівщині. Цього дня у Лозовій проходило одразу два великі концерти. 

Цьогорічний фестиваль присвячений 200-річчю Великого Кобзаря Тараса Шевченка. Професійне журі фестивалю “Слобожанські передзвони” щорічно відбирає номери з районних програм для всеукраїнського творчого звіту майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва України.

Лозівщина відзначилася сільськими артистами

Першими перед журі “Слобожанських передзвонів” суботнім ранком звітує Лозівський район. Концерт у залі починають з гумористичного фільму про те, як районні культура готувалася до звіту перед областю, і гімну Лозівщини.

На головну районну сцену один за одним виходять колективи районного й Краснопавлівського будинків культури та сільських клубів. Вони показують й сучасні номери, але більшість представляють традиційне народне мистецтво.

Виступи аматорів Лозівщини оцінює професійне журі фестивалю “Слобожанськи передзвони” – заслужені артисти України, керівники професійних творчих колективів, викладачі Харківської академії культури, представники облдержадміністрації.

Свої висновки вони обіцяють оприлюднити після звітів усіх районів Харківщини, а поки хвалять Лозівщину за те, що вона не залучала професіоналів зі сторони, а побудувала концерт на власних сільських самородках.

Лозова підтвердила статус лідера

Завершується один творчий звіт — починається інший. Професійних суддів фестивалю опівдні зустрічають у Лозівському палаці культури. Тут звітує місто Лозова. На початку всіх вітає віце-мер Лозової Юрій Петренко. Він нагадує, що цьогорічні “Слобожанські передзвони” присвячені Тарасу Шевченку і висловлює побажання, щоб лозівських артистів покликали на 200-річчя Великого Кобзаря у ХАТОБі.

Звітний концерт міста Лозова побудований за законами мюзиклу. Це історія кохання українських парубка і дівчини, яка завершується одруженням. Її втілюють півтора десятка колективів, що представляють училище культури, музичну школу, будинок дитячої і юнацької творчості, школу мистецтв, Палац культури і клуби бального танцю. Народні пісні і танці змінюють сучасні номери.

Масштабне шоу завершується овацією. Журі теж відгукується позитивно.

“Ми же відбираємо кращі номери. Я дивлюся і думаю, що багато номерів з цього концерту будуть у заключному, гала-концерті”, – зазначив Олександр Савенко, член журі фестивалю і Заслужений діяч мистецтв України.

Гала-концерт фестивалю “Слобожанські передзвони” відбудеться у Харкові 13 грудня. Які номери з програм міста Лозова і Лозівського району увійдуть до нього, журі обіцяє повідомити після 24 листопада.

Валерія Гецко

 __________________

Вы любите активно отдыхать? Ездить на велосипеде или кататься на роликах? При этом любите слушать музыку? Купите беспроводные блютуз наушники на сайте https://instor.com.ua/bluetooth-naushniki/. Большой выбор, адекватные цены. Подчеркните вам имидж.

__________________

На правах реклами

 

{youtube}QVnzt7jZhYU{/youtube}