Лозівським будинкам пропонують поборотися за гроші на ремонти в обласній програмі міні-проектів +vd

У понеділок, 20 січня, голів ОСББ зібрали у мерії, щоб розповісти про умови участі у програмі Харківської обласної ради. Вона дає можливість вибороти гроші на ремонти.

 

Умови програми

На нараду до мерії прийшли представники третини з півтора десятка лозівських ОСББ. Перший віце-мер Лозової Володимир Денисенко пояснює, що проекти приймають у двох категоріях: обсягом загального фінансування до 50 тисяч гривень та до 150 тисяч.

Заявки можна подавати на заміну під’їзних вікон, дверей, утеплення стін, реконструкцію освітлення у під’їздах, головне, щоб міні-проект вписався у грошові межі і відповідав одному з оголошених напрямків — енергоефективність або екобезпека.

Що важливо: подаватися можуть не лише ОСББ, наголосили ініціатори наради, а й ініціативні групи будинків, де немає об’єднань. Написати заявку допоможуть управління економіки міськради разом з управлінням житлово-комунального господарства, повідомили їхні начальники.

60-відсоткова знижка

За умовами конкурсу, облрада фінансує половину проекту, ще мінімум 10% має дати місцева рада, все інше збирає ОСББ. Перший віце-мер пропонує об’єднанням обов’язково поборотися за обласні кошти, тим більше, що у проекті міського бюджету 2014 року на підтримку ОСББ передбачено 900 тисяч гривень.

Місто не перекладає із себе відповідальності за проведення першочергових ремонтів при створенні ОСББ, зауважують представники мерії. Конкурс міні-проектів дає можливість здешевити ремонти, заплановані самими об’єднаннями, – як мінімум на 60%.

ОСББ зацікавились

Дмитро Стусенко, голова молодого ОСББ “1-28” і головний інженер комунального підприємства ЖУК, зауважив, що участь у такому конкурсі більше підходить об’єднанням зі стажем, які вже встигли накопичити на рахунках якісь серйозні суми. Однак його ОСББ все одно спробує сили у конкурсі міні-проектів. Те саме планують зробити й інші об’єднання, що взяли участь у нараді.

Валерія Гецко

 

{youtube}Y3WAXnje8qA{/youtube}