У Лозовій з 1 січня має підвищитись вартість води, але не настільки, наскільки могла б +vd

З Нового року вартість води у Лозовій може зрости до 21.50, але це майже на 9 гривень менше, ніж могло б бути ще рік тому, зазначив директор «Лозоваводоканалу» Сергій Костюк 10 листопада.

Водяник розповів, понад рік «Лозоваводоканал», керівництво міста та народний депутат України Анатолій Гіршфельд оскаржували у нацкомісії з регулювання послуг ЖКГ зависокий тариф на воду. Тоді «Харківводоканал» підняв вартість води для Лозової з 1.14 до 5.5 гривень. За нею містяни мали б платити майже 30 гривень за куб води, але тоді ціну не підняли. Держава компенсувала різницю між діючим тарифом у Лозовій і тарифом «Харківводоканалу», зазначає Сергій Костюк.
Тепер нацкомісія нарешті має відкоригувати ціну та знизити її з 5.5 гривень до майже 3, однак для споживачів вартість води у Лозовій все одно зросте.

Головний водяник міста також повідомив, ще 2 гривні містяни платитимуть за новим додатковим тарифом на воду. Він діятиме з 1 січня лише для мешканців багатоповерхівок. У його вартість входитиме повірка лічильників у квартирах, якою за законом зобов’язаний буде займатися «Лозоваводоканал», та вартість послуг «ЖУК»а.
Новообраний мер Лозової Сергій Зеленський з підвищенням тарифу на воду не згоден. Говорить, буде робити усе можливе, аби уникнути зростання.

               {youtube}laBP0UqHeoI{/youtube}