Колектив Лозівського профліцею пікетував під Верховною Радою

Колектив Лозівського професійного ліцею продовжує боротися за свій навчальний заклад, вже на всеукраїнському рівні. 29 січня з 10 ранку 7 працівників профліцею разом з представниками профосвіти з різних областей України пікетували під Міністерством освіти та науки, Верховною Радою та Кабінетом Міністрів у Києві.

О 15 годині лозівські педагоги-пікетувальники поверталися додому. Телефоном розповіли, їм пообіцяли, що найближчим часом на розгляд Верховної Ради винесуть законопроект щодо фінансування профтехосвіти України з державного бюджету. Такий законопроект вже готовий, і професійні ліцеї  міст  обласного значення, таких  як  Лозова, будуть фінансуватися з області.

Керівництво міста також не чекає, доки питання з утриманням ліцеїв вирішиться саме собою. Мер Лозової Сергій Зеленський звернувся до керівників області, народного депутата України Анатолія Гіршфельда  та прем’єра  Арсенія Яценюка, аби вони допомогли вирішити питання з фінансуванням профтехосвіти, повідомив заступник міського голови Олег Інденко.

Керівництво міста та педагогічний колектив сподіваються , що  найближчим часом питання з наданням коштів для профліцеїв вирішиться. Заступник директора Лозівського професійного ліцею Тетяна Зикова повідомила, незважаючи на проблеми відсутності грошей, колектив навчального закладу та учні працюють і навчаються у звичайному режимі.