У Лозовій містяни, як і раніше, платять за повірку лічильників на воду +vd

З 1 січня у Лозовій мав почати діяти новий тариф на воду для мешканців багатоповерхівок. У його вартість повинні були увійти повірка лічильників та послуги «ЖУКа», але лозівчани говорять, комунальники повіряють лічильники за старою схемою, вимагаючи з людей гроші.

Директор «Лозоваводоканалу» Іл’яс Калмуратов пояснив, з 1 січня мало бути 2 тарифи. Один – для мешканців багатоповерхівок. Він мав покривати повірку лічильників, послуги «ЖУК»а , і водопостачання. Другий тариф – для мешканців приватного сектору, за яким зараз платять усі містяни. Але поки що спецтариф для багатоповерхівок не погодили в Міністерстві юстиції України.
Поки новий тариф не затвердили, містяни платять 21 грн.53 коп. за куб води. Повірка лічильників платна, зазначає Іл’яс Калмуратов.
Як тільки новий тариф на послуги холодного водопостачання узгодять у Мін’юсті, він запрацює і у Лозовій. Це мають зробити через 15 днів після його опублікування у засобах масової інформації, повідомив директор «Лозоваводоканалу». Розмір нового тарифу для багатоповерхівок становитиме 23 грн. 15 копійок за кубічний метр.
Головний водяник порадив містянам стежити за новинами на комунальному порталі Лозової у Інтернеті.
Нагадаємо, це буде вже друге подорожчання води з початку року. З 1 січня послуги водопостачання та відведення у Лозовій зросли на 15 %.

         {youtube}nEFThk2BHIw{/youtube}