Про Лозівщину та Катеринівку написали книгу +vd

«Гордість Лозівщини – моя Катеринівка» – книгу із такою назвою презентував житель Катеринівки Олександр Козороз 22 лютого. Автор збірки розповідав про історію написання книги, приймав привітання та дарував перші екземпляри.

 

Книгу автор закінчив писати ще у 2014 році. Потім шукав спонсорів, які б допомогли її надрукувати. Олександр Козороз називає себе автором-упорядником збірки, адже збирав матеріали для її створення у архівах, бібліотеках та з уст жителів Катеринівки. Збірка містить 27 розділів.

Олександра Козороза привітали його рідні, голова Харківської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу Ніна Байбакова. Окрім поздоровлень вона вручила Олександру Козорозу подяку та грошову нагороду за перемогу у обласному конкурсі «Моє село – Харківщино-2015».
Із виходом збірки автора поздоровив і депутат Харківської облради Ігор Нестєров. Він наголосив, зібрати усі матеріали та систематизувати їх – велика відповідальність, з якою Олександр Козороз впорався. Депутат подякував за книгу, адже вона, за його словами, – скарб для майбутніх поколінь.
Олександр Козороз приймав вітання і від Катеринівського сільського голови Андрія Чабана. Він у свою чергу подякував за збереження пам’яті про тих, хто розбудовував село. Андрій Чабан наголосив, катеринівці чекають на другу частину книги.
Вітання від народного депутата України Анатолія Гіршфельда передала його помічник Наталя Махіненко. Вона побажала автору та його рідним здоров’я.
Олександр Козороз вручив виступаючим кілька екземплярів книги та подарував книжки Катеринівській школі, дитсадку і будинку дитячої творчості.
Усі присутні висловили надію, що світ побачить друга частина книги. Олександр Козороз відповів – постарається. Це буде вже 3 праця автора. До книги про історію Катеринівки світ побачила книга «Не бывает легкого хлеба».

 {youtube}vjk3ZwpuYfU{/youtube}