Лозівський та Панютинський професійні ліцеї вимагають фінансування +vd

Лозівський та Панютинський професійні ліцеї вимагають фінансування. 2 березня панютяни вийшли на мітинг під стіни власного закладу.

Панютинський селищний голова Олексій Корпан закликав людей не переходити межі мирного протесту – не перекривати трасу. Він зазначив, міськрада вже домовилась з перевізниками про безкоштовний проїзд для працівників та безкоштовне харчування для студентів-пільговиків. Працівники ліцею зазначили, обіцянок вирішити проблему для них замало. Якщо фінансування не відновиться, освітяни обіцяли провести мітинг під будівлею міськради. До мітингувальників від імені міського голови звернувся його заступник Олег Інденко. Він наголосив, Сергій Зеленський проводить переговори у Харкові, щоб якось поліпшити ситуацію у ліцеях.
3 березня колектив Лозівського профліцею вирішив надіслати звернення до народного депутата України Анатолія Гіршфельда. Працівники ліцею вже зверталися до нардепа за допомогою. Тоді депутатським запитом Анатолій Гіршфельд звернувся до прем’єра Арсенія Яценюка. Кабмін прийняв рішення, поки ситуація стабілізується, професійно-технічним навчальним закладам країни виділили держдотацію – 500 млн. грн. Про це говорив помічник народного депутата Олександр Неділько на зустрічі з колективом Лозівського профліцею. Він уточнив, на профосвіту Харківської області виділили 30 млн. грн..
Олександр Неділько повідомив, готує запит до губернатора Харківщини від імені Анатолія Гіршфельда з проханням розподілити виділенні кошти для погашення заборгованості.
Ситуація у лозівських ліцеях настільки серйозна, що 3 березня колективи навчальних закладів збиралися мітингувати під міськрадою, однак пізно про це попередили владу, тому акцію протесту могли визнати незаконною.

          {youtube}-6fhm8WxLqY{/youtube}