Лозівська міськрада поскаржилася на Панютинський ліцей у Міністерство освіти і науки

За такий депутатський запит на сесії міськради проголосували 22 депутата. За словами секретаря міськради Сергія Коби, ліцей не надає вчасно відповідні документи та веде недбалу господарську діяльність.

 На сесії секретар міськради Сергій Коба зачитав депутатський запит. За його словами, за незабезпеченості в бюджеті місто знайшло можливість виділити гроші на фінансування ліцею, але зараз зіштовхуються з непорозумінням з боку адміністрації закладу. На початок цього року несвоєчасне подання ліцеєм документів, призвело до затримки зарплатні працівникам закладу, зазначив Сергій Коба.

Директор Панютинського професійного ліцею Володимир Муштей повідомив, про те, що на сесії озвучуватимуть депутатський запит щодо ліцею його ніхто не попередив. Про звернення у Міністерство він дізнався від журналістів, які звернулися за коментарем. За словами керівника, документи щодо фінансування заклад надає вчасно.
Стосовно фінансування профтехосвіти державою Володимир Муштей зазначив, поки що від держави не надходило чітких роз’яснень, як саме надалі відбуватиметься фінансування ліцеїв. Ймовірно, джерел фінансування буде кілька. За словами Володимира Муштея, цьогоріч у Панютинський професійний аграрний ліцей випустив 120 учнів. На новий навчальний рік вже записалося понад 180 хлопців і дівчат, ще 130 – планують набрати.
Нагадаємо, держава скинула фінансування профтехосвіти на міські ради. На фінансування Панютинського та Лозівського ліцеїв із міської ради виділили понад 2 мільйони гривень, ще 7 надійшли з області. Цих грошей вистачить лише до вересня.
Депутати Верховної ради вносили законопроект про відновлення фінансування профтехосвіти, але Президент наклав вето. Депутат округу Анатолій Гіршфельд звертався у Кабмін особисто, але позитивної відповіді не отримав.