У Лозовій свято Колодія зустрічали з дощем та снігом +ft +vd

У Лозовій весну зустрічали з дощем та снігом. На свято української Масляної – Колодія 25 лютого  місто засипало снігом. На площі біля міського Палацу культури для містян влаштували концерт, пропонували купити млинці, гарячі напої, та зняти для себе  подарунки, подолавши «Стовп Колодія».

Через  негоду на святкування  прийшло небагато лозівчан , а ті,хто приєднався до проводів зими,  грілися гарячими напоями та смакували млинцями. Їх продавали у торгівельних наметах. Один млинець без начинки коштував у середньому 5 гривень .

З сиром, м’ясом, шинкою та грибами –   від 10 до 17 гривень. 

Продавці зазначили, млинці лозівчани купували не дуже активно, більше грілися чаєм та кавою.

Зі сцени гостей свята привітав секретар міської ради Сергій Коба. Він побажав присутнім благополуччя, святкового настрою та здійснення  заповітних бажань.

Народними піснями лозівчан розважали колективи Лозівського училища культури і мистецтв  та вокалісти міського Палацу культури.  Спеціальними гостями свята став ромський колектив з Павлограду. Для містян влаштували безпрограшну лотерею .

У фойє Палацу культури проходила виставка-ярмарок виробів народного мистецтва. Майстри продавали та демонстрували власноруч зроблені ляльки, вироби з бісеру, прикраси, в’язаний та вишитий одяг.

Для усіх бажаючих працювала фотозона.  Її організатор, директор міського Центру молоді  Дмитро Сальніков також позував для фото на фоні яскравих українських декорацій.

Лозівчани поділилися, раніше Масляну відзначали веселіше. Кажуть, майже з кожного двору та будинку лунали пісні та музика. Гарному настрою сприяла і весняна погода.

Цьогоріч, через дощ та снігопад бажаючих спробувати свої сили та залізти на «Стовп Колодія»майже не було.

 

Снігопаду раділи діти, у парку «Перемога» вони ліпили снігову бабу.

Святкували Колодія у Лозовій близько 4 годин. Свято закінчилося спаленням опудала близько 15 години.

___________________

Хутряні вироби знову динамічно і впевнено, повертаються в моду, і дарують їх власникам комфортне відчуття тепла і краси. Вибрати шубу можна здесь. Великий вибір, висока якість, ціни прийнятні.

___________________

На правах реклами

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=JsKlb2RSZes&feature=youtu.be{/youtube}