Святкування Дня визволення Лозової повністю присвятили ветеранам +vd

Увечері 16 вересняпройшов мітинг пам’яті на Меморіалі Слави. На пісні про дідуся Меморіал осяяло сонце, і ветерани назвали це знаком.

Вдень 16 вересня учасники війни були присутніми на відкритті двох пам’ятних дошок, потім їх запросили на пам’ятний мітинг у Заячій балці, а увечері на ветеранів чекали основні урочистості – мітинг на Меморіалі Слави, привал та фронтова каша.
У Лозовій залишились лише 119 живих учасників війни. Два роки тому їх було на півсотні більше, говорить голова міської ради ветеранів Валентина Книш. Прикрашені орденами герої Великої Вітчизняної традиційною ходою пройшлися по Жовтневій вулиці до братської могили на Меморіалі.

Тим, хто не знав війни, училище культури розповіло про неї театралізованою постановкою.

Міські та районні очільники подякували ветеранам за те, що вони все це пережили та зупинили те страхіття. А місцеві співаки присвятили учасникам війни кілька пісень.

На композиції «Прости меня, дедушка» Меморіал залило сонце, хоча до цього над ним нависали темні хмари. Ветерани назвали це дивом.

Завершували мітинг позитивом: іменинницю Лозову привітали з Днем народження. Заспівали про неї пісню та випустили у небо білих голубів. 

Потім ветерани перейшли до скверу Шевченка, там для них влаштували умовний фронтовий привал. В останнє кашу для нього готувала військова частина А0829: її розформовують. Утім без польової кухні учасники війни наступного року не залишаться, припускають військові: з кашею можуть допомогти рятувальники.

Анна Скрипник

 

{youtube}PRdhGGRXBPk{/youtube}