У Лозовій собака напав на школяра біля дитсадка у центрі міста +vd

собака, ТРК

Від собачого нападу хлопця відбили, говорять очевидці. Після побаченого люди переймаються за своїх дітей та онуків.

Агресивна, бо мама

Собака напав на школяра у дворі на вулиці Паризької комуни вранці 24 жовтня. Діти саме йшли на навчання. Лозівчанка Тетяна все бачила. Вона розповіла, що хлопця відбила жінка, яка опинилася поруч. Та підняла повалену дитину та намагалась її заспокоїти.

Після побаченого Тетяна боїться за свого онука та інших дітей, які через цей двір ходять до школи, адже собака, що напав на хлопця, – це мама маленьких цуценят, тому агресивна.

«Ясла» бродяжок

Двір навпроти центральної пошти його мешканці називають собачими яслами. Тут часто підкидують цуценят. Люди переконані, що собачих дітей привозять з приватного сектору. Потім ті виростають та блукають зграями містом. З бродяжками треба щось робити, скаржаться лозівчани.

За собаками полюють

У Лозовій собак відловлюють, говорять комунальники. За одну спійману бродяжку місто віддає 250 гривень і ще 300 гривень за виїзд харківських собаколовів.

Протягом нинішнього року вони упіймали 69 лозівських собак і залишились кошти на відлов ще 10, але виконавець відмовився від роботи. Харківська фірма досі не до отримала гроші за вже спійманих тварин, пояснює головний комунальник міста Олександр Залізіснький. Кошти застрягли у казначействі.

Відповідальність або притулок

Як підрахували комунальники, у Лозовій треба відловити щонайменше 200 собак. Ситуацію ускладнює те, що вони постійно плодяться. За словами Олександра Залізінського, є два рішення проблеми: не викидати тварин на вулицю і створити притулок, хоч на нього у міста поки немає коштів.

А ветеринари радять лозівчанам не прикормлювати бродяжок біля будинків, шкіл садків і ринків: якщо не буде їжі, собаки самі підуть.
Анна Скрипник

 

{youtube}bx9JN6pDsso{/youtube}