У Лозовій затвердили перелік доріг, які ремонтуватимуть цього року +vd

Розбита дорога на вулиці Паризької Комуни, Лозова, ТРК Сігма

До переліку потрапили 16 шляхів. Це, переважно, центральні дороги і кілька найбільш розбитих вулиць.

 

Лозівська міська рада 28 березня затвердила перелік доріг, які ремонтуватимуть у 2014 році. У міському бюджеті Лозової цього року є небувалі гроші на дороги — 5 мільйонів гривень на капітальний ремонт і 400 тисяч — на поточний. Раніше подібні суму на шляхи виділялися тільки з держбюджету.

Ямки лататимуть на вулицях Миру, Червонопартизанській, Червоногвардійській, Танкістів, Орджонікідзе, Рози Люксембург, Моторного, Червоних Артилеристів та засипатимуть Комарова.

Капітально — тобто, великими шматками — асфальт стелитимуть на найбільш розбитих ділянках проспекту Перемоги, вулиці Супруна — її підготували ще торік, вулиць Паркова, Паризької Комуни, Комінтерну, Південна-2 та нарешті доб’ють виїзд на Павлоград — Кооперативну.

На три дороги, які ремонтуватимуть капітально, проекти вже є — ці вулиці мали відремонтувати минулого року, але держава грошей не дала, хоч і обіцяла. Зараз жилкомунгоспу потрібен тиждень, щоб підготувати документи по них і почати фінансування, говорить головний комунальник Лозової Олександр Залізінський, а там, де проектів ще немає — близько місяця.

Далі все залежатиме від казначейства — як швидко воно пропустить гроші. Міський голова Сергій Степанов говорить, що звернеться до області, аби там посприяли і пришвидшили цей процес.

Усі ремонти доріг виконуватиме комунальне підприємство “Еко-Сан”. Латання ямок воно має робити власним коштом і тільки потім отримувати оплату. Однак для початку робіт в “Еко-Сану” немає грошей — місто недоплатило підприємству чверть мільйона гривень за роботи, виконані у минулому і на початку цього року, говорить Олександр Залізінський, та й асфальтовий завод запустять лише тоді, коли стартуватимуть капремонти, щоб забезпечити його безперебійну роботу. Тому, припускає головний комунальник, поточні ремонти почнуться разом з капітальними.

Валерія Гецко

 

{youtube}hUm4oJZqK4s{/youtube}