Ізюмська центральна міська лікарня отримала від МОЗ України сучасний комп’ютерний томограф

Ізюмська центральна міська лікарня отримала від МОЗ України сучасний комп’ютерний томограф

Медичне обладнання вже змонтоване та готове до роботи.

Відновлення закладів медицини на деокупованих територіях є одним із першочергових завдань влади, на якому наголошує начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За словами медиків, окупанти розкрали з лікарні комп’ютерну техніку, високовартісне медичне обладнання, в т.ч. компоненти КТ-апарату та супутнє обладнання, електропроводку.

«Потреба в обладнанні актуальна через значну кількість складних діагностичних випадків, що надходять до нашого закладу, необхідність діагностики гострих порушень мозкового кровообігу та черепно-мозкових травм», – розповів медичний директор Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері Богдан Бережний.

За його словами, відповідно до норм МОЗ залежно від складності випадку та налаштувань апарату, новий КТ може обслуговувати 10-15 осіб на день.

Нагадаємо, що Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері у м. Ізюм зазнала руйнувань через постійні ракетні обстріли та авіаудари ворога. До початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну медзаклад був опорним. Отримати медичну допомогу могли жителі м. Ізюм та Ізюмського району, а це приблизно 180 тис. населення.