У Лозівській громаді намагаються зберегти місцевий підрозділ податкової

У Лозівській громаді намагаються зберегти місцевий підрозділ податкової

Новини

19.07.2023

Протягом першого півріччя цього року Лозівська державна податкова інспекція надала майже 5000 послуг. Найпопулярніші серед них: видача реєстраційного номера облікової картки платника податків, довідки про доходи та витяги. Про це розповіла начальниця місцевої ОДПІ Вікторія Вепрецька під час зустрічі з керівництвом громади 19 липня.

Наразі Лозівська ОДПІ обліковує 1228 юросіб та 3603 ФОПів. Питаннями оподаткування підприємців, організацій та податковою заборгованістю займаються спеціалісти Головного управління ДПС Харківської області, які фізично знаходяться у Лозовій.

Представники Лозівської податкової поділилися проблемними питаннями. Найгостріше – витрати на опалення вільних площ. Після кількох реорганізацій кількість фахівців, які працюють в місцевій ОДПІ, суттєво скоротилася, – з’явилися вільні кабінети. Загальна площа будівлі – майже 1000 квадратних метрів. Вона належить Фонду державного майна. Керівництво податкової закликає до оптимізації витрат на утримання приміщень.

Секретар міської ради пояснив, що громада не може виділяти кошти на утримання державної власності. Після тривалого обговорення учасники зустрічі  прийшли до кількох варіантів, що будуть надалі опрацьовувати: пошук енергоощадного приміщення, перемовини з потенційними орендарями та можливість відключення частини будівлі від опалення.

«Позиція міського голови, керівництва громади, працівників профільних підрозділів – вважаємо за доцільне та необхідне, і будемо наполягати на тому, щоб на території міста Лозова, як районного центру, як центру громади, знаходився підрозділ ДПС і спеціалісти Головного управління», – зазначив секретар міської ради.

Учасники зустрічі також обговорили можливість виїзних прийомів податківців у старостинських округах громади. Про це від імені старост, мешканців сіл та селищ попросив заступник міського голови Олексій Корпан.  

Джерело: Лозівська міська територіальна громада