«Харківводоканал» розпочав санацію аварійної ділянки

159989959 2545362869098091 5071415892427023596 n 1

«Харківводоканал» 17 березня почав санувати аварійну ділянку водогону «Краснопавлівка-Лозова» під залізницею. Протягують нову трубу – її довжина становить майже 100 метрів. За прогнозами «Харківводоканалу», ремонтні роботи триватимуть до 20 березня. На період санації у Лозовій не планують відключати воду. Оскільки роботи були сплановані заздалегідь, «Лозоваводосервіс» встиг підготувати необхідні запаси у резервуарах. Ними зараз компенсують дефіцит води, який місто недоотримує від «Харківводоканалу» у зв’язку з ремонтом.

«Лозоваводосервіс» надає допомогу технікою. До аварійної ділянки немає облаштованих під’їздів, тому складно діставатися туди бездоріжжям в умовах розмитих шляхів та налипання ґрунту.

Лозова почала отримувати менше води 22 лютого. Працівники «Харківводоканалу» виявили порив та ліквідували його, однак 28 лютого у районі залізниці стався інший. 4 березня виявили нові аварійні ділянки – теж у районі залізниці. Оскільки уражень труби було багато, вирішили її санувати.

Готуватися до санації, зокрема, робити аварійні розриття «Харківводоканалу» допомагав «Лозоваводосервіс». На місці аварії задіяли майже 30 працівників та 4 одиниці спецтехніки «Харківводоканалу» і «Лозоваводосервісу».

На повну реконструкцію водогону «Краснопавлівка-Лозова» необхідно понад 750 мільйонів гривень. Замовник робіт – Департаменті ЖКГ Харківської облдержадміністрації. Водогін має дві гілки по 33 кілометри. За майже 40 років експлуатації вони зношені на 70 та 90%.

У першу чергу вирішили реконструювати ділянку водогону між Краснопавлівкою та селом Браїлівка. Це найаварійніший відрізок, переконані у «Харківводоканалі». Його протяжність біля 2 кілометрів. Попередня вартість робіт – майже 20 мільйонів гривень. На початок оновлення водогону Харківська обласна рада 11 березня виділила 3 мільйони гривень. Цих коштів недостатньо, тому підійматимуть питання про додаткове фінансування.

Джерело: Лозівська міська рада