Водопостачання у Новій Іванівці стане якіснішим та менш витратним

f6bf89b5 4ab6 4b04 9c86 f73bb13d49e4У Новій Іванівці реалізують ініціативу “Чиста та якісна вода – запорука здоров’я громадян”. Майже 100 тисяч гривень для цього старостинський округ виграв у конкурсі громадських проєктів. Джерело фінансування – бюджет Лозівської міської територіальної громади. У вівторок, 6 липня, стан реалізації проєкту перевірив заступник Лозівського міського голови Олексій Корпан.

Водопостачання у Новій Іванівці здійснюється від централізованої мережі. Воду беруть з артезіанської свердловини глибиною у 120 метрів. Загальна протяжність водогону – майже 3 кілометри. Комунальні послуги з центрального водопостачання отримують 85 домоволодінь, де проживають більше 300 осіб – це лише частина населеного пункту. Надалі планують будівництво водогону по всій його території. Послуги з водозабезпечення отримують також підприємства та організації: Новоіванівський фельдшерсько-акушерський пункт, відділення «Укрпошти», Новоіванівський старостинський округ, Новоіванівський сільський Будинок культури, Новоіванівська бібліотека-філія, Лозівський КЗ «Ліцей №1».

У 2016 році за кошти обласного бюджету та кошти Новоіванівської сільської ради зробили капітальний ремонт всього водопроводу, що був побудований у кінці 80-х років та жодного разу капітально не відновлювався. Ці роботи значно покращили послуги з водозабезпечення, але проблема з постачанням саме якісної питної види залишилась. Резервуаром для накопичення води у Новій Іванівці є башта Рожновського у 25 кубічних метрів, що була встановлена у 1995 році. На даний час башта потребує термінового ремонту: під впливом атмосферних чинників вона поржавіла, має значні тріщини, і саме через них є втрата води, а звідси і втрати енергоресурсів. Водонапірна вежа має значне відхилення від вертикалі (крену), що може призвести до її падіння.

Реалізація проекту покращить здоров’я мешканців Нової Іванівки, а також допоможе заощадити до 100 кубічних метрів води на рік та понад 10 тисяч гривень на енергоносіях.

У конкурсі загалом брали участь  14 проєктів, з них 4 – перемогли. Загальний обсяг видатків – майже 484 тисячі гривень. Переможцями стали проєкти, що подавали старостинські округи. У Новоіванівському старостинському окрузі модернізують систему водопостачання, у селі Яковлівка створять сучасний спортивно-оздоровчий майданчик, у Перемозі проведуть ремонт санітарно-технічних приміщень для забезпечення належного функціонування будинку культури та бібліотеки, Мальцівський сільський клуб поповнять сценічними костюмами та меблями.

–>

Джерело: Лозівська міська рада