Якщо ви шукаєте простий і швидкий спосіб приготувати смачні пиріжки з яблуками, то рецепт з використанням кефіру на сковороді – саме те, що вам потрібно. Без використання дріжджів і випічки в духовці, ви зможете насолодитися ароматними та соковитими пиріжками всього за кілька хвилин.
Для приготування цього продукту вам знадобиться маленька кількість кефіру, жирна олія для смаження та, звичайно ж, яблука. Почнемо з приготування тіста. Змішайте кефір з олією у великій мисці і додайте трохи цукру. Додавайте борошно поступово, замішуючи тісто до однорідної консистенції. Якщо тісто буде занадто рідким, додайте більше борошна. Якщо занадто густим – додайте кефіру або води. Важливо, щоб тісто не було занадто м’яким або занадто жорстким.
Тоді, коли тісто буде готове, розкатайте його на столі і наріжте на невеликі кружечки. Залишаємо їх трохи підходити. Подрібніть яблука на тертці. Додамо кружечки яблук до тіста. Посипте родзинками і цукром. Згорніть пиріжки і знову залиште їх підходити. Далі, нагріємо сковороду з олією і обсмажимо пиріжки з обох сторін до золотистого кольору.
Корисно швидко і смачно – без проблем
Якщо ви хочете приготувати дріжджові пиріжки з яблуками, то це дуже просто і смачно. Даний рецепт не вимагає великого часу і складних навичок випічки.
Почнемо з підготовки тіста. У миску додамо свіжі дріжджі, цукор, кефір і трохи олії. Змішаємо ці інгредієнти і залишаємо на декілька хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
Тоді додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Для більш насиченого смаку можна додати родзинки або терті яблука. Знову замішуємо тісто, поки воно стане м’яким і еластичним.
Тісто залишаємо на підйом протягом 1-2 годин або до подвоєння його об’єму. Після цього розкатуємо його на стілу і вирізуємо кола за допомогою склянки або форми для пиріжків.
Для приготування начинки тертці яблук суміш з цукром і корицею. Тоді кладемо по маленькій ложці начинку на кожне коло тіста і згортаємо його, утворюючи пиріжки.
Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо пиріжки з обох сторін до золотистого кольору. Готові пиріжки можна полити сиропом або посипати цукровою пудрою. Смакуйте корисні та смачні пиріжки з яблуками на сковороді на кефірі!
Пиріжки з яблуками смажені на сковороді поетапний рецепт
Для приготування смачних пиріжків з яблуками на сковороді нам знадобиться декілька простих і доступних продуктів. Начнемо з приготування тіста. В миску додамо кефір і дріжджі, розчинимо їх і залишимо на кілька хвилин, щоб дріжджі активувалися. Тоді додамо цукор, сіль і олію в тісто, добре перемішаємо. Додамо поступово муку, замісимо м’яке і еластичне тісто.
Покриємо тісто рушником і залишимо на 1-2 години для підйому. При цьому розмір тіста майже подвоїться. Поки тісто піднімається, ми можемо підготувати начинку для пиріжків. Яблука ми очистимо від шкірки і наріжемо на маленькі кубики. Додамо трошки цукру, родзинок і подрібнені горіхи. Все це перемішаємо і ставимо на вогонь. Приправимо цю яблучну начинку корицею для неперевершеного смаку.
Коли наше тісто підійшло, ми почнемо формувати пиріжки. Розіб’ємо тісто на невеликі шматочки і розкатаемо їх в коло. На кожну половину тіста покладемо трошки начинки і аккуратно замкнемо, злегка прижимаючи краї. За допомогою сковороди з нагрітою олією ми посадимо пиріжки із яблуками на сковороду.
Смажимо пиріжки на помірному вогні з обох сторін до золотистого кольору. Коли пиріжки з яблуками готові, ми можемо прикрасити їх тертим цукром або посипати корицею. Подаємо пиріжки з яблуками на стіл гарячими, вони будуть неперевершено смачні як з чашкою ароматної кави, так і з чашкою гарячого чаю. Насолоджуйтеся цією смакотою і наситіться ароматом свіжої випічки!
Приготування
Тертці яблучною начинкою будуть найсмачнішими. Для початку, займемося приготуванням тіста на кефірі. В маленьку миску додамо кефір, цукор, розпушуємо дріжджі і залишаємо на 10 хвилин, щоб вони активувалися.
Тоді добавимо розсолене яйце і олію в тісто. Поступово, додаючи муку, замішуємо м’яке тісто. Воно має бути нелипким і еластичним. Запакуємо тісто в поліетиленовий пакет і залишимо протягом 30 хвилин для настою.
Поки тісто настоюється, займемося приготуванням начинки. Яблука ми помірно наріжемо, подрібнимо або пропустимо через м’ясорубку. Додамо цукор і родзинки. Підготуємо сковорідку, нагріємо її і підсипаємо трохи цукру. Розігріємо до того моменту, коли цукор засмагне. Тоді добавимо яблука і смажимо на помірному вогні, помішуючи час від часу, поки яблука не стануть м’якими і начинка не загустіє.
Після настою тіста, розділимо його на невеликі шматочки. Візьмемо один шматочок тіста і розкачаємо його в коло. Покладемо на центр кола маленьку ложку начинки і складаємо пиріжок, з’єднавши краї тіста вгорі.
Поставимо сковорідку на вогонь і розігріємо її з обох боків. Потім на сковородку кладемо пиріжки і смажимо до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Готові пиріжки з яблуками на сковороді можна подавати на стіл гарячими або залишити їх трохи охолонути.
Пишні форми дріжджової випічки
Коли ми говоримо про дріжджову випічку, першим продуктом, який нам буде потрібен, є дріжджі. Дріжджі – це основа, яка забезпечує тісто розрыхленістю, пухкістю і неповторним смаком. Тому, щоб наші пиріжки були пишними і смачними, ми додамо дріжджі до складу тіста.
Але не забуваймо, що дріжджі потрібно правильно активувати. Для цього ми розчинимо дріжджі в теплому кефірі разом із цукром. Таким чином, дріжджі зможуть почати працювати і активно розпочнуть процес бродіння. Тому, не поспішаємо і залишаємо дріжджі у теплому кефірі на кілька хвилин.
Тоді, коли дріжджі уже активувалися, ми можемо починати готувати тісто. Для цього змішуємо активовані дріжджі з мукою, додамо трохи цукру і розтопленої олії. Поступово додаємо кефір і грамотно замішуємо тісто. Результатом буде гладке і еластичне тісто, готове для створення пишних форм.
Якщо ми говоримо про пиріжки з яблуками, то краще використовувати яблука з кислим смаком. Вони дадуть особливий акцент смаку нашій випічці. Щоб пиріжки були смачними, ми можемо обдерти яблука і нарізати їх на невеликі шматочки або терти на тертці. Ця начинка буде ідеально поєднуватися з дріжджовим тістом.
Правило говорить, що дріжджову випічку треба нагрівати у попередньо розігрітій духовці. Але якщо нам хочеться швидше насолодитися смаком пишних пиріжків, то ми можемо готувати їх на сковороді. Для цього розігріваємо сковороду з олією, кладемо на неї пиріжки і смажимо до золотистого кольору з обох сторін.