Немає сенсу тиснути на Україну з пропозицією про мирні переговори, – Зеленський

Володимир Зеленський вважає, що Росія в такому випадку тиснутиме на Європу

Президент України Володимир Зеленський заявив, що тиск на Україну із пропозицією розпочати мирні переговори не має сенсу. Про це глава держави заявив під час прес-конференції з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, пише «Радіо Свобода».

«Тиск на нас був більшим до війни. А після початку вторгнення всім зрозуміло, що Росія – не держава, а терористична організація, яка прийшла вбивати та захоплювати території. Усі зрозуміли, що стоїть питання про знищення України та всього українського», – зазначив президент.

За його словами, «тиснути на нас неможливо».

«Чи хтось хоче? Так. Але ці люди менше говорять вголос – і це прекрасно. Вони більше розуміють, із ким вони раніше мали діалог. З людьми, які збираються йти далі… У них є бажання, у їхньому розумінні, своє..Недавні виступи військово-політичного керівництва РФ – знову порушується тема історичних кордонів. Це просто сигнали про те, що вони хочуть захопити й шукають виправдання цим захопленням…Немає сенсу тиснути на Україну. Тому що інакше Росія прийде в Європу тиснути на Європу», – сказав Зеленський.

Зазначимо, що Україна наполягає, що єдиний шлях до «справжніх мирних переговорів» лежить через українську перемогу на полі бою. Для цього Україна потребує військової підтримки Заходу.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter