Мешканців Закарпаття просять не встановлювати самовільні блокпости

Голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита під час вечірнього брифінгу у середу, 3 березня, звернувся до мешканців області з проханням не встановлювати самовільних блокпостів, не озброюватись мисливською зброєю і не зупиняти громадян для перевірки документів. Тих, хто хоче охороняти Закарпатську область, Віктор Микита запросив у тероборону.

Як зазначив Віктор Микита, на території Закарпаття почали з’являтись випадки самовільних об’єднань озброєних громадян, які встановлюють блокпости, зупиняють водіїв, перевіряють документи. Керівник військової адміністрації наголосив, що такі дії – незаконні та каратимуться відповідно до кримінального кодексу.

«Громадян, які об’єднуються в групи та озброюються мисливською зброєю, встановлюють свої блокпости, хочу попередити про кримінальну відповідальність. У нас на сьогодні є достатньо правоохоронців, працюють спецслужби», – сказав Віктор Микита.

Також він наголосив, що ці самовільно організовані груп не мають права зупиняти людей, перевіряти документи, а тим більше – застосовувати мисливську зброю: «Ці люди заявляють, що патрулюють територію і вважають, що мають якісь права. Наголошую: це є незаконно. Ті, хто хоче брати учать в охороні області, мають записатися в тероборону. Всі інші повинні займатися безпосередньо своєю роботою», – наголосив Віктор Микита.

Хроніки вторгнення Росії. День восьмий – у прямій трансляції ZAXID.NET

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter