Суд оштрафував керівника держзакупівель Міноборони за брехню про аудиторський звіт

Богдан Хмельницький підписав від Міноборони контракт на постачання яєць по 17 грн за штуку

Суд визнав колишнього керівника Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Богдана Хмельницького винним у наданні неправдивої інформації Національному агентству з питань запобігання корупції. Екс-посадовець надав недостовірний звіт невчасно та з порушеннями.

Про це повідомили у п’ятницю, 31 березня, у прес-службі НАЗК. Колишній керівник закупівель має заплатити штраф.

«30 березня суд визнав винним Богдана Хмельницького у наданні НАЗК недостовірної інформації з порушенням строків.
Це той самий посадовець, який підписав від Міноборони контракт на постачання до армії “золотих яєць” по 17 гривень за штуку»,
– повідомили у прес-службі НАЗК.

В Національному агентстві заявили, що наприкінці минулого року Богдан Хмельницький збрехав, що не має аудиторського звіту, якого потребувало НАЗК в межах антикорупційної перевірки в Міноборони.

«Пізніше нам стало відомо, що він під підпис ознайомився із цим звітом задовго до того, як написав НАЗК про те, що звіт відсутній. У цьому, власне, і є суть надання недостовірної інформації. Крім того, він порушив термін відповіді», – заявив заступник голови НАЗК Андрій Вишневський.

На думку співробітників НАЗК, Богдан Хмельницький умисно затягував відповідь агентству і спеціально не надав їй звіт. У ході розслідування суд виявив у діях колишнього посадовця правопорушення. Розмір штрафу для недобросовісного керівника в НАЗК не повідомили.

Нагадаємо, 1 лютого СБУ викрила Богдана Хмельницького на розтраті державних коштів на понад 100 млн грн. Йдеться про закупівлю майже 3 тис. неякісних бронежилетів. Йому оголосили підозри за кількома статтями ККУ. Колишньому посадовцю загрожує до 8 років позбавлення волі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter