На Дніпропетровщині педофіла засудили до довічного ув’язнення


На Дніпропетровщині педофіла засудили до довічного ув’язнення

У Дніпропетровській області до довічного ув’язнення засудили 36-річного педофіла, який зґвалтував 8-річну дівчинку, повідомила в п’ятницю, 29 вересня, Дніпропетровська обласна прокуратура.

Як сказано в повідомленні, прокурори довели, що у вересні 2022 року чоловік, помітивши у дворі багатоповерхового будинку двох малолітніх дітей, які поверталися додому, пішов за ними. Разом з дітьми він зайшов до під’їзду та представився лікарем, після чого діти пустили його в помешкання.

«Пересвідчившись, що у квартирі немає дорослих, чоловік попросив 7-річного хлопчика почекати в іншій кімнаті, а сам зґвалтував 8-річну дівчинку, спричинивши їй тяжкі тілесні ушкодження», – зазначили у прокуратурі.

Крім того, під час обшуку за місцем проживання засудженого, правоохоронці знайшли корпус ручної оборонної осколкової гранати та запал. Суд визнав його винним у зґвалтуванні малолітньої дитини та незаконному придбанні, зберіганні вибухової речовини і боєприпасів (ч. 6 ст. 152, ч. 1 ст. 263 КК України).

Як додали у прокуратурі, раніше чоловік неодноразово був судимий за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх. В коментарі «Українській правді» речниця прокуратури Дніпропетровської області розповіла, що до теперішньої справи чоловіка тричі судили за розбещення неповнолітніх. Остання судимість в нього була у 2016 році, коли його засудили до семи років позбавлення волі. З тюрми він вийшов у 2022 році.