Зеленський закликав союзників тиснути на Росію без пауз

Зеленський особисто бере участь у саміті «Рамштайн», який цього разу проходить у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі

Наразі важливо не послаблювати пресинг на російських окупантів, щоб не втратити ініціативу на полі бою. Про це на саміті з питань оборони України, відомому як «Рамштайн», сказав президент Володимир Зеленський.

За його словами, зараз Україна перебуває в особливій ситуації на передовій.

«У такій ситуації, коли важливо тиснути. Без жодних пауз. Усі ви розумієте принципи ефективного захисту. Саме такого захисту, який не залишає ворогові шансу перепочити, відновити сили, обрати якусь іншу тактику дій», – сказав Зеленський, звертаючись до учасників саміту, який цього разу проходить у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, пише LIGA.net.

Президент запевнив, що Росія втратила ініціативу і «ми на неї тиснемо». Він додав, що «саме українська сміливість і ваша підтримка визначають, що відбувається на полі бою і, головне, що відбудеться на полі бою».

«І хоча окупанти ще намагаються штурмувати наші позиції, і хоча захист і наші контрнаступальні дії дуже важкі, все одно це Україна, це наші воїни, хто визначає курс подій», – наголосив Зеленський.

Крім того, як пише «Європейська правда», Зеленський, звертаючись до союзників, закликав посилити українську протиповітряну оборону, зазначивши, що це дозволить наблизити закінчення війни та стане провалом ключової стратегії РФ – «стратегії терору». Президент переконаний, що цієї зими Росія намагатиметься повторити свої тактики зі знищення української інфраструктури, «але з чіткими висновками і з більшими терористичними зусиллями».