У НАБУ підтвердили справжність скандальних “плівок Медведчука”

У НАБУ підтвердили справжність скандальних "плівок Медведчука"
Згідно з оприлюдненими записами телефонних розмов, Віктор Медведчук запросто міг впливати на дії колишнього глави держави Петра Порошенка, пише ТСН.

Телефонні переговори Віктора Медведчука з терористами ОРДЛО і чиновниками Кремля, які оприлюднило видання “Бігус Інфо” – справжні, стверджує директор НАБУ Артем Ситник.

В інтерв’ю журналістам він зазначив, що звернувся до СБУ з проханням надати ці плівки, щоб залучити до антикорупційних справ бюро.

З цих записів випливає, що з червня 2014 Медведчук міг впливати на вчинки п’ятого президента. Від його імені він вів переговори з бойовиками і організовував корупційні схеми з поставками в Україну вугілля з окупованих територій. Завдяки цьому Медведчук отримав частку нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок”.

Напередодні, журналісти оприлюднили останню серію розслідувань діяльності кума Путіна в Україні, яка присвячена обміну полоненими. І, виходячи з телефонних розмов, Медведчук виступав швидше на боці Росії, ніж представляв інтереси українських військовополонених. Разом з тим, він, нібито, підтримував і піар акції Петра Порошенка, пов’язані з обміном військовополонених. Зокрема йдеться про звільнення з полону кіборга Андрія Гречаного з позивним Рахман. Медведчук кілька разів просив бойовиків не віддавати його волонтерам, нібито, щоб Порошенко міг зняти зворушливий ролик.


104