Порошенку не обрали запобіжний захід

П’ятому президенту України Петру Порошенку не обрали запобіжний захід під час сьогоднішнього засідання Печерського суду Києва.

Про це повідомляє Українська правда.

Зазначається, що суд переніс засідання на 19 січня о 14.00.

Головуючий суддя, котрий обирав запобіжний захід Порошенку, Олексій Соколов пробув у нарадчій кімнаті більш ніж 4 години.

Сторона обвинувачення клопотала про запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень. Прокурори зазначали, що Порошенко може тиснути на свідків, перешкоджати слідству, приховувати докази.

Сам Порошенко в інтерв’ю УП розповів, що будь-який запобіжний захід для нього буде соромом для України: “Це перешкоджання моїй політичній діяльності як всередині країни, так і закордоном”.

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”.

Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.


358