Можливий напад Росії: країни Балтії поставлять Україні зброю

У зв’язку з можливою агресією Росії, Латвія, Литва та Естонія вирішили надати Україні протиповітряні ракети Stinger і протитанкові ракети Javelin, йдеться в повідомленнях, розміщених на сайтах міністерств оборони балтійських держав, повідомляє Європейська правда.

Відомо, що країни Балтії вирішили відповісти на потреби України та надати їй додаткову оборонну допомогу з урахуванням посиленого військового тиску Росії на Україну та її кордони, пише Главред.

“Естонія надасть протитанкові ракети Javelin, а Латвія і Литва нададуть зенітні ракети Stinger і супутнє обладнання для зміцнення оборонного військового потенціалу України”, – йдеться в заяві.

У повідомленні наголошується, що ця допомога надається після дозволу уряду США передати третій стороні обладнання американського виробництва.

“Ми щиро сподіваємося, що Україна не зіткнеться з необхідністю використовувати це обладнання і закликаємо Російську Федерацію утриматися від агресивної і безвідповідальної поведінки”, – йдеться в заяві.

Можливе вторгнення Росії в Україну

19 січня держсекретар США Ентоні Блінкен перебував з офіційним візитом у Києві. Він заявив, що Росія може почати нову атаку на Україну в “дуже короткі строки”.

Пізніше президент США зробив неоднозначну заяву щодо можливого вторгнення РФ в Україну. Джо Байден припустив, що” невелике вторгнення ” (minor incursion) викличе меншу реакцію, ніж повномасштабне вторгнення в Україну.

20 січня Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що нападом на Україну вважатиметься перетин українського кордону навіть одним російським військовим.


0