США оголошує нові санкції проти РФ

Міністерство фінансів США офіційно оголосило про запровадження санкцій проти Центробанку РФ, Фонду національного добробуту та російського мінфіну, а також інших фінансових інституцій та соратника Путіна.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному в понеділок на сайті американського фінансового відомства, передає Укрінформ.

“Сьогодні Офіс контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) заборонив громадянам США здійснювати операції з Центральним банком Російської Федерації, Фондом національного добробуту РФ та Міністерством фінансів Росії. Ця дія фактично знерухомлює будь-які активи Центробанку Росії, які зберігаються в Сполучених Штатах”,- сказано в повідомленні.

Зазначається також, що обмеження США запроваджують проти керівної компанії Фонду прямих інвестицій, керівної компанії РВК і Російського фонду прямих інвестицій, які “мають ключове значення” для управління російськими суверенними фондами.

Запроваджені також персональні санкції проти Кирила Дмитрієва, який очолює Фонд прямих інвестиції Росії та вважається “близьким соратником Путіна”.

Як повідомляв Укрінформ, антипутінська коаліція на підтримку України розпочала підготовку четвертого пакета санкцій проти Росії. Новий санкційний пакет включатиме видворення частини російських дипломатів, посилення санкцій проти банківської системи та путінського оточення.

Крім того, ЄС розглядає створення “реєстру російських корупціонерів”, до якого увійдуть як представники влади, так і наближені до Кремля бізнесмени, які не зможуть мати фінансові відносини або вести бізнес із цивілізованим світом.


0