Охорона Кримського мосту обходиться Росії в 2 млрд рублів — BBC

Після вибуху на Кримському мосту російський диктатор Володимир Путін доручив ФСБ “організацію та координацію заходів захисту” споруди. Але, як стало відомо, раніше охороною мосту займалися два федеральні державні унітарні підприємства — Управління відомчої охорони Мінтрансу Росії та Відомча охорона залізничного транспорту РФ.

Про це повідомляє BBC Russia у Telegram, пише НВ.

За підрахунками журналістів, у 2022 році федеральні структури уклали держконтракти на забезпечення безпеки мосту на суму, що становить понад 2 млрд рублів.

Управління відомчої охорони мінтрансу Росії до кінця липня 2022 року отримував за держконтрактами на охорону мосту близько 53 млн рублів на місяць. У серпні послуги подорожчали до 66,85 млн рублів. Загалом охорона автомобільної частини мосту в 2022 році повинна була б коштувати бюджету РФ близько 700 млн рублів.

Потім те ж підприємство у квітні 2022 року отримало додатковий держконтракт на 617,9 млн рублів на дооснащення мосту “технічними засобами забезпечення транспортної безпеки”. Майже третину суми підрядник вже отримав, але поки що розробив лише робочу документацію для цього проекту всього на 17 млн ​​рублів.

Що стосується залізничної частини мосту, то за її охорону відповідає Південна філія Відомчої охорони залізничного транспорту РФ. Держконтракт на її послуги у 2022 році коштуватиме російському уряду 937 млн рублів. 27 лютого підприємство також отримало додаткові 70 млн рублів на утримання систем безпеки залізничної складової мосту. У контракті на охорону залізничного мосту прямо зазначено, що охоронятися має і підмостовий простір і підходи до мосту.

Нагадаємо, у суботу, 8 жовтня, на Кримському мосту, що сполучає Росію та окупований нею півострів і через який росіяни перекидають підкріплення для своїх військ, спалахнула пожежа.

Сьогодні, 11:13
Коментарів
0

223