Дрони атакували аеродром і два нафтопереробні заводи в Краснодарському краї


Дрони атакували аеродром і два нафтопереробні заводи в Краснодарському краї

фото
скріншот з відео

Слов’янський НПЗ цієї ночі атакували невідомі дрони

Уночі 27 квітня дрони атакували два нафтопереробні заводи у Ільську та Слов’янську-на-Кубані в Краснодарському краї Росії. Місцева влада повідомила про атаку понад десяти безпілотників на резервуарний парк і ректифікаційну колону НПЗ. Після атаки на заводах спалахнула пожежа. Крім цього, місцеві пабліки повідомляють про ураження військового аеродрому «Кущевск». За інформацією джерел одразу кількох ЗМІ, за атакою дронами по обʼєктах в РФ стоїть СБУ.

Численні очевидці зняли моменти влучань дронів у НПЗ на відео і поділились ним у соцмережах. Місцева влада повідомила, що БПЛА були літакового типу, а пожежа спалахнула лише на площі 5 м2 хоча на численних відео в соцмережах видно потужний вибух і подальше розгорання.

Слов’янський НПЗ (Слов’янськ ЕКО) введений в експлуатацію у 2013 році. Завод розташований у м. Слов’янськ-на-Кубані, що за близько 300 км від лінії фронту в Україні. Загальна потужність переробки Слов’янського НПЗ становить до 4 млн тонн сировини у рік.

Окрім того, за даними джерел «Укрінформу», БПЛА СБУ ударили по ректифікаційним та атмосферним колонам Ільського НПЗ. Зазначається, що це ключовий технологічний обʼєкт заводу. Після влучань на аеродромі та НПЗ почалися пожежі та евакуація персоналу.

За інформацією Lb.ua, що посилається на джерела в правоохоронних органах, у ніч на 27 квітня СБУ спільно із Силами оборони також атакували безпілотниками військовий аеродром «Кущевск» у Краснодарському краї РФ. Там, за даними джерел, розміщувалися десятки військових літаків, РЛС та засоби РЕБ.

Слов’янський НПЗ не вперше атакують дрони. 17 березня 2024 року кілька БПЛА атакували завод, унаслідок чого виникла пожежа. Тоді зі слів російської влади пошкодження отримали атмосферні та вакуумні блоки встановлення первинної переробки нафти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *