Міжнародні партнери посилюватимуть допомогу жителям прифронтових та деокупованих територій Харківщини

Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова з представниками австрійської організації VOLKSHILFE та БО «Міжнародний благодійний фонд «SIRIUS».

Благодійники з перших місяців повномасштабного вторгнення допомагають жителям Харківщини. Нині посилюють допомогу мешканцям прифронтових та деокупованих територій. Системно надають продукти харчування, гігієнічні набори, а також балони з побутовим газом понад 30 тисячам родин.

«Допомога жителям деокупованих та постраждалих територій Харківщини – наш пріоритет. Організації працюють над збільшенням донорської фінансової підтримки в поточному році. Це дасть змогу охопити більшу кількість постраждалих родин та надалі підтримувати їх. Продовжуємо працювати на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва», – зазначив Євген Іванов.  

Крім того, міжнародні партнери працюють над проектом з психосоціальної реабілітації дітей із найбільш потерпаючої від дій російських окупантів тергромади – Куп’янської.

«Наразі проводимо перемовини із керівництвом Одеської ОВА щодо визначення безпечного місця в їхньому регіоні, куди можна було б перемістити 220 дітей Куп’янська на оздоровлення та ментальну реабілітацію. Водночас визначаємо перелік послуг, які надаватимуться дітям. Серед них психосоціальна допомога, pet-терапія, навчання», – зазначив президент Міжнародного БФ «SIRIUS» Олександр Жиленков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *