На Харківщині за підтримки благодійних організацій покращують умови проживання внутрішньо переміщених людей

Про це йшлося в ході робочої зустрічі заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської і засновника благодійного Фонду «Move Ukraine» Джона Шморгуна.

Під час заходу сторони обговорили питання щодо проведення ремонтів у приміщеннях, де проживають внутрішньо переміщені люди у Харківській області та приділили увагу влаштуванню реабілітаційних центрів в регіоні.

«На Харківщині зареєстровано майже 529 тисяч ВПО. Їх кількість буде збільшуватися, оскільки евакуація жителів прифронтових населених пунктів триває. Забезпечення внутрішньо переміщених людей житлом є одним із найголовніших завдань. Це питання перебуває на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Наразі в області визначено 59 місць тимчасового проживання ВПО. Спільно з міжнародними партнерами і локальними благодійними організаціями щодня докладаємо максимум зусиль для покращенням умов їх проживання. Маємо запит на допомогу в проведенні ремонтних робіт на таких об’єктах», – розповіла Віта Ковальська.

За словами заступниці начальника ХОВА, одним із прикладів для співпраці є об’єкт у селищі Краснокутськ Богодухівського району. Спільно з ЮНІСЕФ у будинку планується створити центр життєстійкості та молодіжний центр, що дозволить комплексно надавати соціальні послуги внутрішньо переміщеним людям, які живуть і працюють в цьому населеному пункті.

Джон Шморгун подякував за зустріч і плідне спілкування. Засновник благодійного Фонду «Move Ukraine» наголосив на готовності розвивати робочі відносини з обласною військовою адміністрацією в напрямку ремонту приміщень для комфортного проживання людей, які втратили власні домівки через збройну агресію окупантів.  

Учасники зустрічі домовилися спільно напрацювати кроки щодо реалізації проєктів відновлення у місцях компактного проживання ВПО у Харківській області. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *