Поліцейські викрили жительку Харківщини в незаконному заволодінні автівкою

Зловмисниця потайки заволоділа ключами від легковика свого знайомого і поїхала по своїх справах. 22 вересня слідчі повідомили жінці  про підозру в угоні.

Із повідомленням про те, що невідомі викрали автомобіль «Daewoo»,  до чергової частини відділу поліції №1 Ізюмського райуправління поліції 14 вересня звернувся власник транспортного засобу, житель міста Балаклія.

Оперативники швидко встановили можливі напрями руху правопорушниці. Оскільки розшукувана автівка їхала в напрямку Чугуївського району, для її зупинки були орієнтовані місцеві поліцейські.  Через деякий час група реагування патрульної поліції Чугуївського районного управління поліції побачила схожий за описом легковик. Жінка, яка перебувала за кермом транспортного засобу, проігнорувала вимогу поліцейських про зупинку. Протягом декількох хвилин легковик був зупинений. Окрім того, що кермувальниця без дозволу керувала чужою автівкою, водійського посвідчення жінка також не мала.

Група реагування патрульної поліції Чугуївського РУП викликала на місце слідчо-оперативну групу відділу поліції №1 Ізюмського РУП та склала відносно порушниці протоколи за ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час виїзду на місце слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Ізюмського РУП встановила, що до угону причетна 26-річна знайома заявника. Як виявилося, того дня жінка посварилася з чоловіком за місцем його мешкання. Зловмисниця потайки викрала ключі від його автівки та залишила помешкання.

Транспортний засіб повернутий власнику.

Слідчим ВП №1 Ізюмського РУП ГУНП відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 5  років позбавлення волі.

22 вересня 26 річній жінці вручено повідомення про підозру у скоєнні злочину.

Досудове розслідування триває.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області