У ХОДА обговорили актуальні питання формування та виконання місцевих бюджетів

7 жовтня відбулася онлайн-нарада з керівниками місцевих фінансових органів територіальних громад та районних державних адміністрацій області.

Під час заходу розглянули результати виконання місцевих бюджетів за січень-вересень, визначили проблемні питання та основні завдання для успішного завершення бюджетного року. 

Крім того, учасники наради визначили основні напрямки роботи щодо формування місцевих бюджетів на 2022 рік та обговорили показники проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», зміни до бюджетного законодавства.

«Сьогодні нашим основним завданням є забезпечення якісного планування місцевих бюджетів, їхнє своєчасне затвердження та ефективне виконання», – зазначив директор Департаменту фінансів Харківської ОДА Сергій Овсянніков.

Також директором Департаменту наголошено на необхідності своєчасного затвердження місцевих бюджетів до 25 грудня із дотриманням вимог бюджетного законодавства, зокрема, статті 77 Бюджетного кодексу України щодо першочергового врахування коштів на заробітну плату та енергоносії бюджетних установ та закладів. Для виконання цього завдання варто дотримуватися основних етапів підготовчої роботи до кінця грудня, що дозволить своєчасно розпочати новий бюджетний рік.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація