Лозівські учні залишились без гарячих обідів +vd

 

Міська влада  пояснює, що збій у харчуванні дітей відбувся через протест постачальників продуктів. 

12 листопада молодшокласники 5 освітніх закладів міста втамовували голод бутербродами та солодощами. Батьків проблеми з харчуванням дітей занепокоїли. Говорять: не пригадують, коли ще таке було у лозівських школах. Через брак офіційної інформації поміж батьками розповсюджувалися різні версії. Одна з них: скоро перестануть годувати навіть дошкільнят, і харчування для усіх дітей стане платним.

Перебій з годуванням школярів виник через протест постачальників продуктів, говорить заступник міського голови Юрій Петренко. Місто заборгувало їм 1,5 млн. грн., бо само не отримало державну допомогу. Мер Сергій Степанов ще раз переговорив з постачальниками і таки вмовив їх ще трохи попрацювати в борг, повідомив Юрій Петренко.

За інформацією місцевої влади, вже 13 листопада школярів почнуть годувати гарячими обідами. Однак перебої в харчуванні до кінця року можуть виникати знову. Заступник мера Юрій Петренко не відкидає, що певний час батькам навіть доведеться платити за дитячі обіди. Все остаточно проясниться після засідання обласної сесії. Воно відбудеться 15 листопада. Там Лозовій мають виділити субвенцію.

Поки ж місцеві освітяни готуються до семінару за участі представників Головного управління освіти в Харківській області. Він відбудеться в місті 13 листопада. Колеги вчитимуться у лозівчан зразковій організації харчування школярів.

Анна Скрипник

 

{youtube}XjJ-Y7yqaLU{/youtube}