У Лозовій тліє сміттєзвалище +vd

 

Фахівці санепідемстанції фіксують перевищення норм шкідливих хімічних речовин у повітрі.

Дим з полігону лозівчани гостро відчули цими вихідними. Тоді ж на звалище завезли 100 тонн ґрунту. Ним присипають задимлені ділянки та розгрібають тліюче сміття трактором.

Директор комунального підприємства, яке вивозить сміття, Володимир Селезньов каже, що завезений ґрунт – це крапля у морі. На більше місто не дало грошей, хоча повинно було виділити в 20-ро більше коштів. Ситуація з фінансування може змінитися вже цим літом, щоправда, за рахунок лозівчан.

Полігон передадуть на баланс КП «Комсервіс». Тоді розрахують тариф на утримання звалища та включать його в абонплату. Так вже зробили у Харкові.

Поки ж через брак коштів задимленість на звалищі усуватимуть, коли припече. А лозівчани продовжуватимуть дихати небезпечною хімією, яка викликає алергії, астми, серцеві захворювання та навіть рак. Санепідемстанція як контролюючий орган може лише штрафувати місцевих комунальників. Сума грошового покарання 136 гривень.

Обласне управління вже давно просить закрити лозівський полігон, який пережив термін експлуатації на 30 років, однак у місцевій санепідемстанції розуміють, що сміття більше нікуди вивозити.

У Лозовій вже не йде мова про нові майданчики для сміття. Володимир Селезньов каже, що будуть наводити лад на цьому. З новітніми розробками він має прослужити ще довго.

Анна Скрипник

 

{youtube}lzZe6BSZ4Lo{/youtube}