Лозівська районна влада готова віддати медицину тому, у кому буде впевнена +vd

За словами голови райдержадміністрації Богдана Реви, не важливо, в чиїх руках буде медицина, головне, щоб усіх обслуговували однаково.

Голова Лозівської райдержадміністраці Богдан Рева на прес-конференції 11 червня повідомив, що він виступає за створення єдиного медичного простору на Лозівщині. “Я з 2001 року стою за те, щоб медицина була в одних руках”, – сказав він журналістам.

 

За словами Богдана Реви, район готовий передати медицину, але під керівництво тієї людини, у якій буде впевнений. Можливо, керівництво Лозівщини прохатиме область, щоб та прислала свою людину очолити об’єднану лозівську медицину, зазначив голова райдержадміністрації.

Для районного керівництва принципово, щоб ставлення для пацієнтів з міста і з віддаленого села було однаковим. “Я повинен дуже серйозно замислитися над тим, хто це буде очолювати, чи буде це людина, якій районна влада, депутати районні можуть довірити це зробити. І тоді треба урівняти у правах це все, привести до єдиного, щоб це були адекватні люди. Я не хочу, щоб заявляли лікарі: захворів хтось — “Та що перейматися, це ж двірник!” Або — “Це ж доярка!” Всі повинні бути однакові, однаково обслуговатися”, – сказав Богдан Рева.

Створення єдиного медичного простору на Лозівщині заплановано на 2013 рік. Таким чином відбудеться об’єднання районної і міської медицини.

У кінці травня обговорювати створення єдиного медичного простору на Лозівщині приїжджав заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Він висловив думку, що краще з об’єднаною медициною впорається район: у нього є досвід роботи з розгалуженою системою обслуговування сільського населення.

Лозівський міський голова Сергій Степанов в інтерв’ю телеканалу “Сігма” повідомив, що керівництво Лозової ініціюватиме передачу усієї медицини Лозівщини місту.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}SOBygGASNC4{/youtube}