Цьогоріч більше лозівчан потерпає від кліщів та комарів +vd

 

Медики говорять, що кліщів стало більше. Від них і комарів людина може підхопити небезпечну хворобу.

Одна із хвороб, які переносять комарі, є дірофіляріоз. Це коли в організмі людини після укусу комах поселяється рідкісний вид глистів. У Харківській області зафіксували 3 випадки такої хвороби, повідомляє завідуюча відділенням сімейної медицини Ірина Горобівська. На Лозівщині випадків хвороб від комарів не було, заспокоює лікар. За її словами, лозівчани можуть занести якусь інфекцію, якщо розчісуватимуть місця укусу.

З кліщами ситуація гірша. Вони можуть переносити хворобу лайм-бореліоз. Спочатку на тілі людини з’являються висипання, а потім уражається нервова система.

Від укусів комарів можна уберегтися, якщо купити спеціальний крем чи спрей. Від кліщів такого засобу немає, каже Ірина Горобівська. Вона радить бути пильними на природі і завжди оглядати тіло.

Якщо кліщ вп’явся у вашу шкіру, лікар радить звернутися за допомогою у поліклініку. Видалити комаху самостійно важко. Є ризик її розірвати і залишити частину у тілі. Якщо людина все ж видалятиме сама кліща, то медики закликають не викидати комаху, а віднести до санстанції на аналіз. Він дозволяє виявити, чи є кліщ носієм якихось хвороб та чи потрібне людині лікування.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}gkHrH5zVA6E{/youtube}