У Панютиному «Лозоваводоканал» вирізає водорозбірні колонки +vd

Мешканці Панютиного намагаються боротися за свої колонки, але вдіяти нічого не можуть.

На вулиці Маяковського колонкою здебільшого користувалися інваліди та самотні пенсіонери. За єдине джерело води вони грудьми стояли, однак не вберегли. Водяники вирізали колонку, коли люди ховали сусіда.

 

Мешканці Маяковської не розуміють, чому їх залишають без води. За послуги комунальників вони платять справно. Навіть тоді, коли води місяцями немає. Та й колонки ремонтують за власний кошт. Останній раз складалися минулої осені. Труби для колонки тоді дав селищний голова Олексій Корпан. Тепер йому доводиться вислуховувати претензії, які насправді спрямовані водяникам.

Голова селища каже: намагався порозумітися з керівництвом «Лозоваводоканалу». Про проблему з колонками говорив у присутності мера на комунальній нараді.

Піднімали її панютяни і на сесії міської ради 27 червня.

У відповідь «Лозоваводоканал» лише пришвидшив темпи вирізання. Усього за рік у Панютиному прибрали майже половину колонок. А частина тих, що вціліли, не придатні для користування, запевняє селищний голова.

Директор КП «Лозоваводоканал» Ільяс Калмуратов дії свого підприємства пояснює великою заборгованістю панютян, а ще тим, що люди крадуть воду.

Селищний голова Олексій Корпан радить людям позиватися до суду. Посадовець переконаний, вирізаючи колонки, водяники порушують закони України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” та «Про природні монополії».

Анна Скрипник

 

 

{youtube}oQlRhfQPRiI{/youtube}