Лозівська публічна бібліотека розширюється

Зараз у закладі закінчують ремонт  двох кімнат, де планують зробити книгосховище та залу для проведення різноманітних заходів.

До площі у понад 100 квадратних метрів бібліотеки додали ще майже стільки ж. Завідуюча закладу Світлана Вовк розповіла, додаткові приміщення були вкрай необхідними.

 «Оказалось, что этого места нам катастрофически не хватает, именно под хранилище. Сейчас у нас книги стоят… мы не смогли в определенном порядке расставить. Во-вторых,  они у нас стоят в два, в три ряда. Это, конечно, очень затрудняет работу. Мы знаем, что у нас необходимая литература есть, которую читатели спрашивают, но мы, зачастую, не можем ее даже найти», – Світлана Вовк, завідуюча Лозівської публічної бібліотеки.

Публічна бібліотека відкрилася у березні цього року. Зараз для читачів тут працює 2 зали.

Відвідувати заклад можуть усі мешканці об’єднаної тергромади.

 «Мы являемся методическим центром для наших сельских библиотек-филиалов,  а на сегодняшний день – это 21 библиотека. Мы их комплектуем, обрабатываем – мы оказываем всевозможную методическую помощь, потому , обьем работы быльшой и сотрудников нам, откровенно говоря, не хватает », – Світлана Вовк, завідуюча Лозівської публічної бібліотеки.

Хоча працює заклад лише кілька місяців, у нього вже є постійні читачі, і їх щодень більшає. Відвідувачі поділилися, їм подобається нова бібліотека.

У ній часто оновлюється книжковий фонд та приємна атмосфера.

Для дітей від 6 до 14 років у закладі створили окремий відділ з сучасними книгами.

Бібліотекар Валентина Шелавіна поділилася, юним відвідувачам у бібліотеці  подобається, адже у залі можна не лише почитати, а й погратися та відпочити.

«Обстановка – она, как домашняя. Вот они приходять сюда, бегут.. иной раз и чаю попьют, и очень много у нас уже помощников, друзей библиотеки. Любят они про пиратов, про динозавров, энциклопедии – познавательного характера..Яркие, мы же получаем много книг», – Валентина Шелавін, бібліотекар Лозівської публічної бібліотеки.

На те, аби у Лозовій відкрити публічну бібліотеку, з міського бюджету витратили понад 600 тисяч гривень, розповіла начальник управління культури Лозівської міськради Тетяна Запорожець.

 «На цей ремонт було виділено з міського бюджету 400 тисяч гривень. Також з міського бюджету було виділено 175 тисяч  на поповнення книжкового фонду і 30 тисяч на облаштування дитячої кімнати», – Тетяна Запорожець, начальник управління культури Лозівської міської ради.

Добивався коштів з державного бюджету для Лозівської публічної бібліотеки і народний депутат України Анатолій Гіршфельд.

 «Допомогу надав народний депутат Анатолій Гіршфельд. За його сприяння було виділено 174 тисячі на придбання оргтехніки для бібліотеки і 100 тисяч на поповнення книжкового фонду», Тетяна Запорожець, начальник управління культури Лозівської міської ради.

У публічній бібліотеці чекають на оновлення. Для дитячого відділу мають надійти меблі – модульний стіл, стилізовані стелажі та техніка для перегляду фільмів чи презентацій. Завдяки цьому, ще більше дітей захочуть приходити до бібліотеки та привчатимуться до читання, сподіваються бібліотекарі.