В обмін на дитмайданчик лозівчанам запропонували створити ОСББ +vd

Лозівчанки з другого мікрорайону прийшли на прийом до міського голови Сергія Степанова попросити майданчик для своїх дітей. Жінки мешкають у районі так званого трикутника, кажуть, там дуже багато дітей різного віку, а гратися їм ніде.

У відповідь мер запропонував активісткам пропрацювати у своїх будинках питання створення об’єднань співвласників багатоповерхових будинків. Плюси, пояснює він, — об’єднання не платитиме НДС і одразу матиме на свій будинок на 20% більше грошей, ніж зараз, мешканці самі встановлюватимуть квартплату, самі вирішуватимуть, що ремонтувати, самі контролюватимуть витрати. А ще двір одразу отримає майданчик, сказав Сергій Степанов.

Лозівчанки кажуть, що самі вони — за ОСББ, але не впевнені у сусідах. Свою допомогу запропонувало управління ЖКГ і будівництва міськради. За словами заступниці начальника Олени Сало, разом з жінками по квартирах ходитимуть спеціалісти управління.

Розмова завершилася домовленістю: влада займається питанням дитмайданчика, а мешканки другого мікрорайону зустрічаються з комунальниками і спілкуються із сусідами на предмет ОСББ.

“У цих будинках ми до кінця року плануємо встановити дитячий майданчик. Недорогий, – сказав Сергій Степанов. – Попрацюємо по позабюджетних коштах. 20 тисяч коштів — я думаю, це підйомна цифра для того, щоб ми знайшли спільну мову, а потім рухалися далі у напрямку створення ОСББ”.

Валерія Гецко

 

{youtube}V_oisHLOCFQ&noredirect=1{/youtube}