Позачергову сесію Лозівської міськради скликати не будуть +vd

Вимога лозівчан, які вийшли під мерію 3 грудня, залишиться без задоволення. Для скликання позачергової сесії міської ради немає юридичних підстав.

Вимоги учасників акції під мерією до міської ради передав депутат Ігор Коломак. Відповідь на його звернення вже готова, повідомила Тетяна Запорожець, секретар міськради. Позачергову сесію скликати не будуть: звернення одного депутата недостатньо, а більше — не надходило.

“Частиною 1 статті 14 нашого регламенту передбачено, що позачергова сесія Лозівської міської ради скликається міським головою за необхідністю або на вимогу однієї третини депутатів від загального складу ради. Тобто, 17 депутатів можуть ініціювати скликання позачергової сесії”, – пояснює Тетяна Запорожець, секретар Лозівської міськради.

Що можуть збори громадян, так це винести питання на сесію. Але те, що відбувалося під мерією 3 грудня, не можна назвати зборами громадян, говорить Тетяна Запорожець, посилаючись на Статут лозівської громади.

Відповідно до цього документу, ініціатори зборів мають повідомити про їхнє скликання через засоби масової інформації не пізніше, як за 7 днів. Цього зроблено не було, наголошує Тетяна Запорожець. Крім того, збори вважаються правомочними, якщо у них візьмуть участь не менше третини членів територіальної громади. 3 грудня учасників акції під мерією було всього кілька десятків.

Тетяна Запорожець резюмує, що юридичних підстав для скликання позачергової сесії немає. Це написали і у відповіді депутату Ігорю Коломаку. Міський голова її вже підписав.

Валерія Гецко

 

{youtube}APoGCIud2E4{/youtube}