На Лозівщині розпочався сезон полювання +vd

Лозівський район один з 8 у Харківській області отримав дозвіл на сезонне полювання. В інших 20 районах, які межують із зоною АТО або Російською Федерацією, полювання заборонили.

Офіційно сезон полювання на Лозівщині розпочався 8 серпня. Здобич мисливців – дикі птахи, на хутряних звірів полюватимуть з 1 листопада. Загалом на Лозівщині 730 офіційно зареєстрованих мисливців. Попри таку кількість район готовий приймати гостей, але не більше пропускної можливості, щоб не нашкодити популяції дичини, говорить Петро Зінченко, голова Лозівської організації мисливців.
Кожного разу гості отримуватимуть дозволи, де вказуватиметься кількість звірів та птахів, яких можна вполювати. Не менше п’ятої частини мисливських угідь будуть закриті для відновлення популяції, наголосив Петро Зінченко.
За його спостереженнями, найбільш популярний серед мисливців – заєць, однак найбільш численніша серед хутряних звірів – лисиця. Її аж забагато на Лозівщині – у 5 разів більше, ніж це безпечно для селян і їхньої худоби, тому роботи по відстрілу рудої багато, говорить головний мисливець.

               {youtube}Tvkk-0-Kq0g{/youtube}