У Лозовій майже на третину поменшає депутатів +vd

У новому скликанні Лозівської міської ради замість 50 депутатів залишиться 36. Їх, як і міського голову, можна буде відкликати раніше строку. Про ці та інші зміни у місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня, розповіла секретар міськради Тетяна Запорожець.

За її словам, замість мажоритарної системи буде пропорційна, тобто кандидатів висуватимуть за списками партій. Майбутніх обранців можуть не закріплювати за дільницями, бо після виборів такого поняття, як окружний депутат, у Лозовій не буде, пояснила Тетяна Запорожець.
Вибори мера у місті пройдуть в один тур. Вперше кандидати на міського голову, або у депутати міськради, повинні перераховувати внести за участь у виборах. Для Лозової розмір внеску – біля 5 тисяч гривень
Ще одне нововведення – депутатів та мера тепер можна буде відкликати раніше строку, якщо народ проявить ініціативу.
Попри рішення Лозової і Домахи створити об’єднану громаду, вибори будуть звичайними. Панютино і Домаха паралельно з Лозівським міським головою обиратимуть своїх голів та ради. Депутатів там теж поменшає, але лише на одну чи дві людини.
А от представництво Лозової у Харківській обласній раді навпаки збільшиться. Від Лозової обиратимуть 5 депутатів, замість двох, як це було на минулих виборах. Від району кількість представників не зміниться. Їх буде двоє.
Законодавець зважив на рівність у правах чоловік та жінок, – тепер у списках партій має бути не менше 30 відсотків представників однієї статі, а в раді – вже як виборці проголосують, зазначила секретар міської ради.

               {youtube}b-jCO4fR1Zk{/youtube}