Лозівська громада розпочала співпрацю з міжнародним німецьким гуманітарним фондом Help – Hilfe zur Selbsthilfe

Керівники Лозівської тергромади 11 квітня зустрілися з головою Харківського офісу Міжнародного німецького гуманітарного фонду Help–Hilfe zur Selbsthilfe Олександром Новіковим. Обговорили можливі напрямки співпраці. Розпочинають її з надання цільової грошової допомоги постраждалим у наслідок влучання в об’єкт критичної інфраструктури у Лозовій, 14 березня 2024 року.

Міжнародна організація відгукнулася на запит громади. До Лозової приїхали зареєструвати постраждалих. Під час збору даних тісно співпрацюють з фахівцями Управління праці та соціального захисту населення Лозівської міської ради.

 – Надання цільової грошової допомоги – це один з багатьох напрямків діяльності міжнародного німецького гуманітарного фонду Help – Hilfe zur Selbsthilfe. Ми вважаємо, що наразі така допомога доцільна й вкрай необхідна власникам тих домогосподарств, що зазнали ушкоджень, тому зараз ми у Лозовій, – сказав Олександр Новіков. – Намагатимемося оперативно діяти у цій ситуації – провести реєстрацію постраждалих, обробити дані й у короткі терміни виплатити допомогу.

Її розмір складає 10800 гривень на одну особу. Грошовий переказ отримуватимуть через Ощадбанк.

Історія Help — Hilfe zur Selbsthilfe починається у 1981 році, коли організацію було засновано для підтримки біженців із Афганістану, розповів Олександр Новіков. Сьогодні Help підтримує населення у понад 25 країнах світу. В Україні свою роботу розпочала з 2014 року – допомагала евакуюватися населенню з Донеччини. З початком повномасштабного вторгнення, організація переключила свою увагу на надання невідкладної допомоги населенню, що постраждало від війни по всій території України. Діяльність організації фінансується коштами німецького федерального бюджету й має широкий спектр.

Голова Харківського офісу Міжнародного німецького гуманітарного фонду Help Олександр Новіков під час зустрічі з заступниками Лозівського міського голови та керівником Управління праці та соцзахисту населення вивчав потреби громади. З керівниками обговорив можливі подальші напрямки співпраці. Підготовка закладів комунальної сфери, що постраждали у наслідок обстрілів, до зими. Забезпеченням вразливих верств населення, у тому числі внутрішньо-переміщених осіб, паливною деревиною. Підтримка медичних закладів. Допомога з пальним комунальним підприємствам. Допомога з оплатою комунальних послуг внутрішньо-переміщеним особам. Допомога ДСНС.

Керівники Лозівської громади озвучили потребу в модульних мінікотельнях. Зауважили, завдяки партнерам почали вже встановлювати чотири такі котельні – 2 в освіті, 2 – у комунальній сфері. Є велике бажання облаштувати ними якомога більше об’єктів.

Також розповіли про необхідність постачання медичного обладнання для лікарень міста, зокрема магнітно-резонансного томографу до Лозівського термедоб’єднання. Збільшення запасів палива для генераторів, на об’єктах критичної інфраструктури та Пунктах незламності. Облаштування сховищ: меблі, матраци, ємності для води, лампи.

Також порушили питання водопостачання громади. Зауважили, готові розглянути пропозиції з альтернативних джерел водопостачання – облаштування свердловин.

Голова Харківського офісу Міжнародного німецького гуманітарного фонду Help Олександр Новіков зауважив, пропозиції щодо напрямків підтримки обговорять. Висловив сподівання на подальшу продуктивну співпрацю з Лозівською громадою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *